Portugalia: 12 ani de închisoare pentru un pompier piroman!

12 Sep 2017 | scris de Magda Marincovici
Portugalia: 12 ani de închisoare pentru un pompier piroman!

Un fost pompier a fost condamnat de justiția portugheză la 12 ani și 6 luni de închisoare pentru că a declanșat focuri în pădurea din centrul Portugaliei, în vara anului trecut, a anunțat tribunalul din Castelo Branco, transmite Le Figaro și AFP.

Acuzatul și-a recunoscut vina pentru nouă incendii comise între iulie și septembrie 2016 în regiunea Castelo Branco, unde pădurile sunt în majoritate din eucalipți, arbori foarte ușor inflamabili. Cel mai important este că în zona Proenca-a-Nova au fost distruse 950 de hectare de pădure și a reprezentat un risc considerabil pentru persoane și bunuri, au subliniat judecătorii în acest dosar. Potrivit expertizei psihiatrice efectuate, condamnatul a fost declarat ca suferind de o depresie severă. Această condamnare intervine după numai trei luni de la un imens incendiu în Pedrogao Grande, în urma căruia 64 de persoane au murit și 250 au fost rănite. 

Din 22 iunie anul acesta, timp de cinci zile, centrul Portugaliei a fost foarte grav afectat. 

În iulie, un bărbat în vârstă de 24 de ani  a fost condamnat la 14 ani de închisoare după ce a declanșat un incendiu în care au murit trei persoane, pe insula Madera, în august 2016. 

De la începutul acestui an, 137 de incendiatori prezumtivi au fost arestați în Portugalia, potrivit protecției civile, respectiv de două ori mai mulți comparativ cu 2016. Focurile au devasat 214.000 de hectare de vegetație de la începutul acestui an, potrivit estimărilor Institutului pentru conservarea naturii și pădurilor (ICNF). 

Alte stiri din Externe

Ultima oră