Ponta raspunde pe Twitter amenintarilor ruse

24 Iun 2015
Ponta raspunde pe Twitter amenintarilor ruse
Razboiul informational al Rusiei continua printr-un comunicat fara echivoc al Consiliului rus de Securitate: toate tarile pe teritoriul caruia sunt amplasate elemente ale scutului american antiracheta devin tinte ale Federatiei Ruse. ”Amplasarea (...) este pentru aceste tari o problema. Ele devin automat tinte ale noastre.” a declarat Evgheni Lukianov, secretar adjunct al Consiliului.

Ironic, oficialul rus considera ca amplasarea armamentului greu in unele tari europene, reprezinta “o agitatie anormala” si compara aceasta decizie cu o vizita la doctor “Cu siguranta aici e nevoie de mai multa terapie decat chirurgie.Terapia este indreptata spre acest beneficiari-Romania ,Polonia, tarile baltice” a declarat Lukianov.

In replica la aceste afirmatii, premierul Ponta a raspuns acestor amenintari imediat, evident, pe Twitter: ”Romania nu poate fi intimidata de amenintari! Scutul antiracheta este fundamental pentru siguranta nationala si regionala”.

Pentru o punere in context a acestor declaratii, trebuie reamintit ca SUA au anuntat ca intentioneaza sa instaleze tancuri, echipament greu militar in mai multe tari est-europene ca un raspuns la acutizarea crizei din Ucraina. De asemenea, in Romania, pana la sfarsitul anului va deveni operational scutul antiracheta de la Deveselu.  

Alte stiri din Externe

Ultima oră