Polonia trimite Armata după trenul nazist plin cu aur

01 Sep 2015
Polonia trimite Armata după trenul nazist plin cu aur
Guvernul polonez a decis marți să mobilizeze mijloace tehnice militare pentru a verifica existența unui tren nazist, plin cu aur și bijuterii furate de la familii de evrei polonezi, și care ar fi fost găsit în regiunea Walbrzych din Polonia, scrie directmatin.fr. Luni, autoritățile din voievodatul polonez Silezia Inferioară s-au arătat sceptice în privința existenței legendarului convoi.

Totuși, șeful voievodatului, Thomasz Smolarz, a anunțat o serie de acțiuni ce vizează protejarea zonei indicate de către așa-zișii descoperitori, precum și pentru verificarea declarațiilor lor.

Experți geniști vor determina în următoarele zile mijloacele tehnice care vor fi folosite.

'”Pe baza documentelor depuse (de către vânătorii de comori) la primarul din Walbrzych, este imposibil să se afirme că o astfel de descoperire se află într-adevăr în locul indicat”, a precizat șeful voievodatului, Thomasz Smolarz, dezmințind existența unor imagini de georadar care ar fi fost furnizate de către descoperitori, în continuare anonimi.

Vineri, conservatorul general al monumentelor din Polonia, Piotr Zuchowski, declara că a văzut pe imaginile unui radar de cercetare a solului o ramă blindată, lungă de peste 100 de metri și îngropată sub pământ. El s-a declarat convins în proporție de 99% în legătură cu existența ”trenului nazist”. (M.C) 

Alte stiri din Externe

Ultima oră