Cu sau fara euro? AVERTISMENTUL celui mai important partid de opoziție din Polonia

03 Iul 2015
Cu sau fara euro? AVERTISMENTUL celui mai important partid de opoziție din Polonia
Polonia ar putea ajunge să aibă soarta Greciei dacă adoptă moneda euro, a avertizat candidata la funcția de premier a partidului de opoziție Lege şi Justiţie.
 
Beata Szydlo a declarat că, dacă Partidul Lege şi Justiţie, care conduce în sondaje, va câștiga alegerile generale din octombrie, Polonia nu va adopta moneda europeană, scrie Bloomberg.
 
Szydlo a făcut un apel la actualul premier să nu continue proiectul adoptării monedei unice europene.
 
"Problemele Greciei au început în momentul în care au adoptat moneda euro. Politicienii Platformei Civice au spus de nenumărate ori că adoptarea monedei europene de către Polonia este calea cea mai bună. Fac un apel către acești politicieni: abandonați această idee dacă nu vreți ca Polonia să ajungă ca Grecia", a mai spus candidata Partidului Lege şi Justiţie.
 
Duminică, în Grecia este programat să aibă loc un referendum în cadrul căruia grecii vor decide dacă sunt de acord cu programul de asistență economică propus de creditori sau dacă refuză plata datoriilor. Potrivit sondajelor de opinie, opinia publică din Grecia tinde mai degrabă spre plata datoriilor.

Totodată, Tsipras și guvernul său au declarat că vor demisiona dacă țara va susține la referendum programul creditorilor.

Alte stiri din Externe

Ultima oră