Poliţia vânează o femeie din Europa de Est, martor-cheie în răpirea lui Maddie McCann

09 Oct 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Poliţia vânează o femeie din Europa de Est, martor-cheie în răpirea lui Maddie McCann

Poliția caută o femeie est-europeană care este "martor cheie" în ancheta privind dispariţia în 2007, într-o staţiune din Portugalia, a lui Madeleine McCann, o fetiţă de trei ani din Anglia, relatează metro.co.uk

Scotland Yard a alocat un buget suplimentar de 154.000 de lire sterline Operațiunii Grange pentru a găsi femeia care, cred detectivii, ar putea face lumină în misterul dispariției lui Madeleine.

Se crede că femeia a trăit în Praia da Luz, în Algarve, unde Madeleine a dispărut în mai 2007, înainte de a părăsi țara după ce soțul ei a murit.

"Poate că a văzut sau a auzit ceva care pentru ea poate părea nesemnificativ, dar pentru noi s-ar dovedi vital. Dacă şi-aminteşte, ar trebui să contacteze poliția. Nu are de ce să se teamă. Asta doar pentru a o elimina din anchetă", a declarat o sursă din Scotland Yard.

Cu toate acestea, o altă sursă spune că femeia este un martor cheie și că poliţiştii încă lucrează la teoria că fetiţa a fost răpită în urma unei spargeri care nu a mers bine. 

Părinţii fetiţei, Kate și Gerry McCann, au fost bombardați cu mesaje pline de ură după ce Scotland Yard a anunțat că a alocat 154 000 de lire sterline la bugetul pentru anchetă. "Am fost bombardaţi cu ură via Facebook", au postat ei pe site-ul Find Maddie McCann.

 "Kate și Gerry sunt furioși și supărați pe faptul că oamenii continuă să scrie lucruri false și răutăcioase împotriva lor. De fiecare dată când apare o poveste pozitivă, trollii lovesc în ei abuziv. Se întâmplă de 10 ani. Ei sunt extrem de recunoscători pentru sprijinul continuu oferit de către Ministerul de Interne și Poliția Metropolitană, și primesc multe mesaje pozitive de la oameni de bine", a afirmat un prieten al familiei McCann.

În ciuda bugetului de mai multe milioane de lire sterline alocat operaţiunii de găsire a lui Madeleine, detectivii nu au efectuat interviuri, ci doar caută prin documentele trimise de poliție portugheză.

Madeleine a dispărut dintr-un apartament de vacanță din Praia da Luz, o staţiune din Portugalia, în timp ce părinții ei luau masa cu șapte prieteni în altă parte a complexului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră