Poliţia de la Madrid face arestări într-o reţea ce aducea femei din România. Ei foloseau metoda "lover boy"

25 Aug 2015
Poliţia de la Madrid face arestări într-o reţea ce aducea femei din România. Ei foloseau metoda
Poliţia naţională spaniolă a arestat cinci persoane bănuite de implicare într-o reţea de crimă organizată care convingea femei din România să vină în Spania, pe care apoi le obliga să se prostitueze, relatează news.xinhuanet.com.

Patru persoane au fost arestate în Valencia iar cea de-a cincea în Lleida, după ce anchetatorii au descoperit legăturile acestora cu exploaterea sexuală a unor femei pe care le forţau să se prostitueze în provinciile Murcia, Valencia, Castellon, Alicante şi Albacete.

Poliţia a confirmat că operaţiunea a început în urma unui telefon primit de la o femeie din România, adusă în Spania de o organizaţie de crimă organizată, care îi promisese un loc de muncă în Peninsula Iberică.

După cele cinci 5 arestări, poliţiştii au eliberat şapte femei care erau exploatate de această reţea. Cele cinci persoane arestate sunt acuzate de rele tratamente aplicate femeilor, obligarea acestora să se prostitueze, ameninţări şi sechestrare.

Pe lângă falsele promisiuni privind asigurarea unui loc de muncă în Spania, membrii reţelei foloseau şi metoda  "lover boy", prin care un tânăr atrăgător din cadrul reţelei câştiga încrederea şi afecţiunea femeilor pe care apoi le convingea să vină în Spania unde le forţa să se prostitueze.

Citiţi mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră