"Poc, poc, poc!". Armata OLANDEZĂ, la pământ. Soldații IMITĂ zgmotoul gloanțelor pentru că nu mai au muniție pentru antrenament (VIDEO)

06 Aug 2015
Armata olandeză este pe cale să rămână fără muniție, potrivit unui e-mail confidențial al ministerului olandez al Apărării, care a intrat în posesia RTL. Astfel, militarii au ajuns într-o situație dramatică. Potrivit Russia Today, în timpul antrenamentelor, pentru că nu li se mai dau muniție, soldații olandezi sunt obligați să imite sunetul descărcării unei arme!
 
"Chiar dacă nu ai gloanțe, trebuie să te antrenezi. Asta înseamnă că eşti nevoit să strigi: "Poc, poc, poc!". Nu îi poţi cere asta unui profesionist. Este dramatic pentru moralul unui militar", a declarat Jean Debie, preşedintele sindicatului VBM.
 
Ministerul olandez al Apărării a recunoscut că există această problemă.
 
"Nu este întotdeauna suficientă muniție pentru exerciții și antrenamente. Ministerul Apărării înțelege că trupele nu sunt mereu încântate de acest lucru. Odată ce vor fi disponibile noi fonduri, rezervele vor fi completate”, se arată într-un comunicat al ministerului.
 
Cozi de mături, în loc de mitraliere
 
Nici armata Germaniei nu ar fi într-o situație mai fericită. La începutul anului, televiziunea de stat ARD a intrat în posesia unui raport secret al armatei germane și s-a aflat că, în timpul unui exercițiu NATO desfășurat în Norvegia, militarii germani au folosit cozi metalice de mături, pe care le-au vopsit în negru și le-au pus pe vehicule blindate, acolo unde ar fi fost locul mitralierelor.
 
Informația a stârnit un adevărat scandal în Germania, mai ales că raportul cu pricina a fost realizat după o inspecție la Batalionul 371 din cadrul diviziei 13 Panzergrenadier, unitatea de elită a armatei germane. 
 
Astfel, potrivit documentului dispozitivele de vedere pe timp de noapte Lucie nu funcționau în 76% din cazuri, 41% din necesarul de revolvere P8 lipsea, la fel și 31% din mitralierele MG3. Iar în cazul vehiculelor blindate GTK Boxer, armamentul, care în mod normal ar trebui să fie format din mitraliere de calibrul 12,7 sau lansatoare de grenade, lipsea în proporție de 100%.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră