Inundaţiile din India au făcut peste 48 de victime

03 Aug 2015
Inundaţiile din India au făcut peste 48 de victime
Cel puţin 48 de persoane şi-au pierdut viaţa în ultimele zile din cauza inundaţiilor provocate de ploile abundente în estul Indiei, au anunţat autorităţile, conform CNN. Inundaţiile au afectat 3,9 milioane de persoane în statul Bengalul de vest, iar situaţia este îngrijorătoare în mai multe zone, a declarat Javed Ahmed Khan, ministrul responsabil de calamităţi.

"Ne luptăm pentru a ţine situaţia sub control", a spus el. 400.000 de persoane au fost evacuate şi mutate în tabere pentru sinistraţi. Apa provenită din umflarea râului agreavează şi mai mult problemele, a mai spus Khan la CNN.

Ploile abundente au fost aduse de ciclonul Komen şi au provocat săptămâna trecută alunecări de teren pe coasta de la graniţa cu  Bangladeshul. În Myanmar, o altă ţară din regiune, ploile musonice abundente căzute în ultima lună au provocat 47 de morţi şi a dus la strămutarea a peste 15.000 de persoane. Preşedintele Myanmar, Thein Sein, a declarat vineri stare de urgenţă în mai multe zone calamitate din Rakhine. 

Citiţi mai multe ştiri din Externe!

Alte stiri din Externe

Ultima oră