Ce planuri are Donald Trump cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un (VIDEO)

18 Mai 2016 | scris de Veronica Micu
Ce planuri are Donald Trump cu liderul nord-coreean, Kim Jong-un (VIDEO)

Totodată, Donald Trump dezaprobă acțiunile președintelui rus Vladimir Putin în estul Ucrainei, cere o renegociere a acordului asupra climei de la Paris și declară că va desființa cea mai mare parte a legii de reglementare a piețelor financiare Dodd-Frank dacă va fi ales președinte.

Candidatul prezumtiv republican a refuzat să prezinte detalii din planurile sale în legătură cu Coreea de Nord, dar s-a declarat deschis pentru o întâlnire cu Kim Jong Un.

"Aș discuta cu el, n-aș avea nicio problemă", a declarat Trump.

"În același timp, aș pune foarte multă presiune asupra Chinei pentru că din punct de vedere economic, avem o putere extraordinară asupra Chinei", a mai spus miliardarul.

Un consilier al democratei Hillary Clinton a criticat politica externă a lui Donald Trump ca "neavând niciun sens pentru restul dintre noi".

"Lăsați-mă să înțeleg: Donald Trump îl insultă pe liderul celui mai apropiat aliat al nostru și apoi spune că i-ar face plăcere să discute cu Kim Jong Un?", a declarat consilierul principal de politică externă Jake Sullivan într-un comunicat.

"Presupun că are sens pentru el, din moment ce l-a lăudat de asemenea pe Kim Jong Un pentru executarea unchiului său și pare să aibă o fascinație bizară pentru lideri străini ce conduc prin forță, cum ar fi Putin și Kim. Abordarea sa a politicii externe nu are niciun sens pentru restul dintre noi", a mai spus Sullivan.

Alte stiri din Externe

Ultima oră