EXTREMISM. Un partid german sugerează ca poliţia să împuşte imigranţii

31 Ian 2016 | scris de Istvan Deak
EXTREMISM. Un partid german sugerează ca poliţia să împuşte imigranţii


Frauke Petry a declarat pentru Mannheimer Morgen că Germania are nevoie de controale eficiente pentru a nu mai exista atâţia solicitanţi de azil neînregistraţi care să vină prin Austria. „La nevoie”, adaugă ea, „forţele de poliţie de la frontieră ar trebui să facă uz de arme de foc, ceea ce se încadrează în lege”.
„Niciun poliţist nu vrea să tragă asupra unui refugiat, nici eu nu vreau. Dar în ultimă instanţă trebuie să se poată recurge la arme”, a adăugat Petry.
Declaraţiile sale au fost imediat criticate de adversarii săi politici de toate culorile, dar şi de către forţele de ordine.
Sindicatul poliţiei GdP a emis un comunicat în care scrie că niciun poliţist nu ar fi gata să tragă în imigranţi. „Oricine sugerează recurgerea la astfel de metode radicale vrea în mod clar să suspende statul de drept şi să instrumentalizeze poliţia”, a scris şeful GdP, Jorg Radek.
Acesta a ţinut să reamintească faptul că de-a lungul istoriei germane astfel de lucruri s-au mai petrecut, şi nimeni nu mai vrea repetarea lor.
Şeful grupului parlamentar social-democrat (SPD), Thomas Oppermann, a denunţat mobilizarea opiniei publice insuportabile contra refugiaţilor, iar deputatul Verzilor (opoziţie), Konstantin von Notz, a criticat afirmaţiile iresponsabile făcute într-un moment în care atacurile la adresa centrelor de primire a refugiaţilor se înmulţesc. „Frauke Petry furnizează terorismului de extremă dreapta legitimarea crimelor sale”, a reacţionat acesta.

În urma acestor declaraţii, vicecancelarul Sigmar Gabriel, liderul SPD şi ministrul Economiei, a cerut ca AfD să fie supravegheat de serviciile germane de informaţii.
Locul AfD este "în rapoartele serviciilor de informaţii şi nu la televizor", a declarat Gabriel pentru Bild. "Este incredibil că unor asemenea partide li se permite să-şi răspândească sloganurile pe posturi publice", a apreciat vicecancelarul.

UPDATE

Şi vicepreşedintele executiv al partidului, Beatrix von Storch, este de acord cu afirmaţia liderului AfD, ba chiar plusează, scrie faz.de.
Aceasta consideră că se poate trage inclusiv în femei şi copii. Căci, în opinia sa, cine nu se opreşte la graniţă şi încearcă să pătrundă în ţară, acela este un atacator. Iar datoria germanilor este să se apere de atacatori.
Comentariul a fost făcut pe contul său de Facebook, unde mai mulţi utilizatori ai reţelei au intrat să îşi posteze opinia în legătură cu afirmaţiile doamnei Storch.

Alte stiri din Externe

Ultima oră