Parlamentul grec a aprobat planul de ajutorare. FMI cere reducerea datoriei

14 Aug 2015
Parlamentul grec a aprobat planul de ajutorare. FMI cere reducerea datoriei
Parlamentul elen a aprobat acordul asupra planului de ajutorare din partea UE-85 de miliarde de euro-cu 222 de voturi pentru,62 contra si 11 voturi abtineri dar controversele asupra strategiei de urmat continua.

Chiar in ziua votului, Delia Velculescu, sefa delegatiei FMI de la Atena ,a declarat ca institutia financiara asteapta masuri de reducere a datoriei din partea tarilor europene.

FMI a participat la negocierile de la Atena asupra acordului dar a precizat ca va sustine financiar orice intelegere numai in conditiile in care datoria va fi redusa si va deveni”sustenabila”.

Germania dar si alte tari europene se opun unei relaxari a acestei datorii si insista pentru un calendar ferm al returnarii sumelor imprumutate de Grecia.

Acelasi punct de vedere cu FMI il are si Administratia americana care considera ca planul de reforme va esua in conditiile in care datoria a depasit 300 de miliarde de dolari.

In aceasta dupa amiaza ministrii de finante din zona euro se intalnesc la Bruxelles pentru a aproba,poltic, acest plan de ajutorare. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră