Parlamentul European a votat în favoarea renunțării la schimbarea orei de vară începând din 2021

26 Mar 2019 | scris de M.C.
Parlamentul European a votat în favoarea renunțării la schimbarea orei de vară începând din 2021

Parlamentul European a votat marți în favoarea renunțării la schimbarea orei de vară începând cu anul din 2021, susținând astfel încetarea practicii de ajustare a ceasurilor și trecerea de la ora de iarnă la ora de vară și viceversa.

Adoptat cu 410 voturi pentru în PE, 192 împotrivă și 51 de abțineri, acest proiect legislativ lasă fiecărui stat dreptul de a alege să rămână la ora de iarnă sau de vară, informează BFM TV.

Eurodeputații au votat însă pentru amânarea intrării în vigoare pentru 2021 în loc de 2019.

Dacă acest proiect de lege, care va trebui să facă obiectul unor negocieri între Parlament și Consiliul reprezentând statele membre este adoptat definitiv, țările europene care decid să mențină permanent ora de vară vor efectua ultima schimbare în acest sens în ultima duminică din martie a anului 2021.

Cele care preferă să rămână la ora standard (ora de iarnă) își vor putea schimba ora pentru ultima dată în ultima duminică din octombrie 2021.

Comisia Europeană le-a solicitat ţărilor membre ale UE să-şi comunice alegerea până cel târziu la sfârşitul lui aprilie 2019.

Comisia Europeană și-a sprijinit inclusiv pe rezultatul unei consultări publice online realizate vara aceasta, la care au răspuns 4,6 milioane de persoane, dintre care 84% s-au pronunţat în favoarea abolirii schimbării de oră.

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră