Parlamentul European a aprobat o finanţare de 1 miliard de euro pentru tineri

29 Apr 2015
Parlamentul European a aprobat o finanţare de 1 miliard de euro pentru tineri
Parlamentul European a aprobat miercuri, în cadrul sesiunii sale plenare de la Strasbourg, o finanțare de un miliard de euro pentru 2015, care să ajute statele membre să ofere sprijin în găsirea unui loc de muncă unui număr de până la 650 000 de tineri din 20 de țări, printre care și România, informează un comunicat postat pe site-ul PE.

"Ne aflăm într-o cursă contra cronometru, iar Europa apasă accelerația pentru a ajuta la reducerea șomajului în rândul tinerilor. Provocarea era de a obține un acord solid, susținut puternic, într-un timp record. Ceea ce arată că atunci când suntem hotărâți, Europa are rezultate', a spus raportoarea franceză Elisabeth Morin-Chartier, din grupul PPE.

Numărul tinerilor cu vârsta între 15 și 25 de ani care nu au un loc de muncă sau nu se află într-un program de educație sau formare profesională crește alarmant, notează comunicatul citat, mai ales în statele membre care au cele mai multe dificultăți în a cofinanța fondurile UE pentru programe, motiv pentru care fondurile de finanțare pentru perioada de început sunt de o importanță deosebită.

Finanțarea de 1 miliard de euro disponibilă pentru acest an va crește contribuția UE la costurile proiectului de la 1-1,5%, la 30% în 2015. Aceștia nu sunt însă bani noi, pentru că fondurile fuseseră deja rezervate pentru această Inițiativă, se mai menționează în comunicatul citat.

Țările care vor beneficia de Inițiativa pentru Tineri sunt dintre ultimele state aderate, precum Bulgaria, România și Croația, state dintre cele mai vechi în UE, precum Italia, Franța și Marea Britanie, sau statele lovite cel mai puternic de criză, ca Grecia, Cipru și Spania.

Alte stiri din Externe

Ultima oră