Premieră: Papa Francisc va merge într-o ţară măcinată de conflicte interreligioase. Află unde şi când

21 Iun 2015
Premieră: Papa Francisc va merge într-o ţară măcinată de conflicte interreligioase. Află unde şi când

Papa Francisc va face primul său turneu în Africa, a anunțat Vaticanul. Suveranul Pontif  va merge în Uganda și Republica Centrafricană între 27 și 29 noiembrie. Republica Centrafricană este măcinată de violențele interreligioase care s-au soldat cu mii de victime în 2013 și 2014. La rândul său, Uganda se află sub amenințarea islamiștilor Shebab din Somalia vecină.

Conform RFI, Pontiful argentinian a evocat deja în mai multe rânduri un plan de a călători în Africa în luna noiembrie. El a menționat Uganda și Republica Centrafricană. iar săptămâna trecută și-a exprimat dorința de a face o escală și în Kenya.

"Dacă vrea Dumnezeu, mă voi afla în Africa în noiembrie, în Republica Centrafricană și apoi în Uganda", a declarat Suveranul Pontif la 12 iunie, în fața miilor de preoți din luna întreagă reuniți în basilica Sfântul Ioan din Lateran.

În Republica Centrafricană, deplasarea va avea loc "înainte de schimbarea președintelui și în Uganda cu prilejul celei de a 50-a aniversări a canonizării" celor 22 de tineri martiri de către Paul al VI-lea în 1984, în prima deplasare a unui papă în Africa, a precizat el.

Anunțul papei intervine într-un moment în care autoritățile de tranziție centrafricane tocmai au publicat vineri un nou calendar electoral, cu alegeri prezidențiale fixate la 18 octombrie și un eventual al doilea tur la 22 noiembrie.


Alte stiri din Externe

Ultima oră