Papa Francisc sărbătorește cei 88 de ani împliniți joi de Benedict al XVI-lea

16 Apr 2015
Papa Francisc sărbătorește cei 88 de ani împliniți joi de Benedict al XVI-lea
Suveranul pontif i-a dedicat slujba de dimineață din capela Sfânta Marta lui Benedict al XVI-lea, a transmis Radio Vatican, conform AFP.

'Aș vrea să reamintesc că astăzi este aniversarea papei Benedict al XVI-lea. I-am dedicat slujba și vă invit să vă rugați pentru el, pentru ca Domnul să îl susțină și să îi dea multe bucurii și fericire', a spus Jorge Bergoglio, care are relații prietenești cu predecesorul său, retras într-o mănăstire veche de pe dealul Vaticanului.

Secretarul particular al lui Benedict al XVI-lea, monseniorul Georg Ganswein, spunea acum două zile la postul italian Retequattro că Joseph Ratzinger este 'lucid și vioi'. 'Singura problemă sunt picioarele, merge greu', a afirmat el, adăugând că Benedict se gândește la moarte și se pregătește pentru ea.

'Este evident că un om de 88 de ani se gândește la acest lucru. Am vorbit despre moarte de mai multe ori, papa și cu mine, deși este o persoană foarte discretă și rezervată. El consideră că, pregătindu-se de moarte, se pregătește pentru întâlnirea cu Dumnezeu', a încheiat Georg Ganswein,.

Alte stiri din Externe

Ultima oră