Vatican: Papa Francisc cere Europei să facă faţă afluxului de imigranţi, dar să-şi apare valorile şi tradiţiile

11 Ian 2016 | scris de Magda Marincovici
Vatican: Papa Francisc cere Europei să facă faţă afluxului de imigranţi, dar să-şi apare valorile şi tradiţiile

.
În urările adresate ambasadorilor, Suvernaul pontif a recunoscut că refugiaţii originari în principal din Orientul Mijlociu şi din Africa reprezintă o povară dificil de dus pentru Europa şi provoacă temeri legate de problemele de securitate puse de terorismul internaţional.

„Valul actual de imigranţi pare să mineze bazele acestui spirit umanist pe care Europa îl iubeşte şi îl apără dintotdeauna, a spus papa Francisc. Dar în ciuda inevitabilelor dificultăţi privitoare la integrarea imigranţilor care au tradiţii şi o cultură diferite de cele ale ţărilor care îi primesc, papa Francisc estimează că europenii sunt capabili să-i accepte pe refugiaţi.

“Europa, ajutată de marele ei patrimoniu cultural şi religios, are instrumentele pentru a apăra locul central al fiinţei umane şi pentru a găsi un echilibru drept între dubla misiune morală, de a proteja drepturile propriilor cetăţeni şi de a garanta asistenţă şi găzduire imigranţilor” , a subliniat Papa Francisc.

Peste un milion de pesoane, în majoritate refugiaţi din zonele de conflict din Siria, Irak şi Africa sub-sahariană, au sosit în Europa, în 2015.

Alte stiri din Externe

Ultima oră