Papa Francisc, Obama, Putin, Merkel, Dalai Lama şi Regina Elisabeta a II-a şi-au dat întâlnire într-un sat din Bulgaria!

30 Ian 2016 | scris de Veronica Micu
Papa Francisc, Obama, Putin, Merkel, Dalai Lama şi Regina Elisabeta a II-a şi-au dat întâlnire într-un sat din Bulgaria!

Desene cu celebrităţile lumii, precum Papa Francisc, Regina Elisabeta a II-a, Albert Einstein, Dalai Lama, Angela Merkel, Indira Gandhi, David Cameron, Vladimir Putin, Lech Walesa, Margaret Thatcher, Barack Obama și Fidel Castro, tronează pe pereţii exteriori ai caselor sătenilor din Staro Jelezare.

Omul din spatele proiectului este Ventsislav Piryankov, un artist născut prin părţile locului, dar care în prezent trăieşte şi munceşte în Polonia. El speră că operele lui vor stârni curiozitatea turiştilor, care vor veni să-i vadă lucrările şi astfel sătenii o vor duce mai bine.

Iniţial, localnicii nu au fost foarte încântaţi de idee şi au vrut să şteargă picturile de pe pereţi. Ulterior, şi-au schimbat punctul de vedere şi au întocmit chiar şi o listă de aşteptare pentru ca zidurile caselor lor să fie desenate.

Oamenii spun că cea mai mare dorinţă a lor este să-i întâlnească pe liderii lumii în persoană. Pentru moment însă, trebuie să se mulţumească doar cu portretele lor.

În schimb, sunt încrezători că inedita expoziţie va avea succes şi că va atrage turişti, aşa că şi-au pregătit casele pentru fi cele mai bune gazde.

Vezi mai multe fotografii AICI

fidel

merkel

papa

 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră