Vineri, 1 mai : Papa Francisc, in direct la Expozitia universala « Expo Milano 2015 »

30 Apr 2015
Vineri, 1 mai : Papa Francisc, in direct la Expozitia universala « Expo Milano 2015 »
 Papa Francisc va interveni vineri, 1 mai, la ceremonia de inaugurare a expozitiei universale Expo Milano 2015, din Italia, printr-o legatură directa obtinută gratie colaborarii  dintre Televiziunea Italiana Rai si Centrul Vatican de Televiziune, anunta Radio Vatican. Decizia Pontifului de a participa la deschiderea manifestarii expozitionale indica o data în plus angajarea Bisericii în problematici legate de tema expozitiei universale de la Milano: ,,Hranirea planetei. Energie pentru viata”. De fapt, Biserica Catolica va participa la eveniment în diferite modalitati. In primul rand, Sfântul Scaun are o participare oficiala, cu un pavilion propriu, intitulat "Nu doar cu paine", ce sugereaza o completare la tema evenimentului: ,,Hranirea planetei".  Parcursul expozitional al pavilionului Sfantului Scaun se bazeaza pe diferite limbaje artistice, de la cele traditionale la cele inovative, fiind împartit în patru tematici: "o gradina de ingrijit", "hrana de impartit", "un aliment chemat educatie" si "o paine care sa-l faca pe Dumnezeu prezent în lume". 

Radio Vatican subliniaza faptul ca România participa la expozitia universala Expo Milano 2015, cu un pavilion pe durata manifestării, intre 1 mai si31 octombrie 2015, oferind vizibilitate tarii noastre, prin evidentierea traditiilor, creativitatii, inovatiei si autenticitatii sale, informează Ministerul Afacerilor Externe, într-un comunicat publicat pe pagina Web.  

Romania a participat, după 1989, la toate expozitiile universale organizate sub egida Biroului International pentru Expozitii: Sevilla (Spania) 1992, Hanovra (Germania) 2000, Aichi (Japonia) 2005 şi Shanghai (China) 2010, precizeaza, de asemenea, comunicatul de presa al Ministerul Afacerilor Externe din Romania.(M.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră