Papa Francisc a lovit mâna unei femei care a încercat să-l tragă spre ea

01 Ian 2020
Papa Francisc a lovit mâna unei femei care a încercat să-l tragă spre ea

Papa Francisc a lovit mâna unei femei la adunarea din Piaţa Sfântul Petru, în Ajunul Anului Nou, după ce aceasta i-a apucat mâna şi l-a tras spre ea brusc, potrivit The Guardian. Ulterior, Papa Francisc şi-a cerut scuze pentru că şi-a pierdut cumpătul.

Suveranul Pontif a mers în piaţă pentru a-i saluta pe credincioşi. După ce a salutat şi a strâns mâna mai multor copii, Papa a vrut să se îndepărteze de mulţime, dar o femeie l-a apucat de mână şi l-a tras spre ea. 

Gestul neaşteptat pare că l-a deranjat foarte mult pe Papă care a bătut-o scurt pe mână înainte de a se elibera din strânsoare.  

Papa Francisc şi-a cerut scuze miercuri pentru că şi-a pierdut cumpătul atunci când o femeie a vrut să-i strângă mâna iar Suveranul Pontif a lovit-o peste mână, scrie Le Figaro.

"De atât de multe ori ne pierdem cumpătul. Asta mi s-a întîmplat şi mie. Îmi cer scuze pentru exemplul prost pe care l-am dat", a declarat şeful Bisericii catolice. 

Imaginile cu Papa Francisc care a reacţionat iritat, lovind energic mâna unei credincioase, după vecerniile din ultima zi a anului 2019 din Piaţa Sfântul Petru, au fost urmărite de mii de ori pe reţelele de socializare. 

După ce a strâns mâna mai multor copii în faţa scenei Naşterii din Piaţa Sfântul Petru, atunci când a vrut să plece mâna Papei a fost apucată cu fermitate de o femeie care a vrut să-l tragă către ea. 

Iritat şi cu chipul îndurerat, Papa Francisc şi-a tras mâna şi a lovit de mai multe ori braţul femeii. 

Papa, în vârstă de 83 de ani şi care are dificultăţi de mers, şi-a continuat turul menţinând distanţa faţă de credincioşi. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră