Până în 2020, prețul pachetului de țigări, 10 euro

23 Sep 2017 | scris de Magda Marincovici
Până în 2020, prețul pachetului de țigări, 10 euro

Până în 2020, în Franța, prețul pachetului de țigări ar putea ajunge la 10 euro, a anunțat ministrul francez al Sănătății.

Prețul va crește treptat. Această măsură este motivată de necesitatea de a limita tabagismul și face parte dintre mijloacele prin care se încearcă extinderea renunțării la fumat.

Există un calendar al creșterilor de preț tocmai pentru a-i proteja pe comercianți. Suntem foarte mulțumiți de dorința guvernului de a mări prețul pachetului chiar dacă am fi dorit ca această mărire să nu se facă treptat, ca în 2002 și 2004, când prețul s-a mărit de fiecare dată cu 40%, spune Clemence Cagnat-Lardeau, directoarea Alianței contra tabagismului, pentru Pourquoidocteur. 

Mărirea prețului tutunului face parte dintr-o strategie amplă de reducere a tabagismlui. Restrângerea furmatului în locuri publice, interzicerea aromelor artificiale etc. sunt măsuri menționate în comunicatul ministerului Sănătății. De asemenea, strategie anti-fumat a guvernului francez face parte din lupta la scară europeană contra tabagismului. 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră