Ordin de evacuare pentru 1 milion de persoane. Uraganul Dorian a ajuns la nivelul maxim - categoria 5

02 Sep 2019 | scris de Andreea Vasilescu
Ordin de evacuare pentru 1 milion de persoane. Uraganul Dorian a ajuns la nivelul maxim - categoria 5

Guvernatorii statelor Carolina de Sud și Georgia au emis ordine de evacuare pentru un milion de persoane care locuiesc în zonele de coastă, începând de luni, după ce uraganul Dorian a provocat distrugeri imense în nord-vestul Bahamasului și se îndreaptă spre coasta de Est a SUA.

Ordinele sunt obligatorii, începând  de luni de la prânz, anunță nbcnews.com.

Uraganul Dorian a crescut în intensitate şi a ajuns la nivelul maxim - categoria 5 - pe scala Saffir-Simpson, duminică, în timp ce se îndrepta spre Bahamas.

Dorian, însoţit de ploi torenţiale şi vânt cu viteze de până la 300 de kilometri la oră, a făcut ravagii, luni, în Bahamas, arhipelag din Caraibe pe care l-a lovit cu o intensitate fără egal în istoria sa.

Hubert Minnis, prim-ministrul statului Bahamas, i-a îndemnat duminică pe rezidenţii insulelor Abaco şi Grand Bahama să se mute pe insula principală a ţării, pentru a scăpa de această furtună "devastatoare şi periculoasă".

În înregistrările video publicate pe site-ul de ştiri Tribune 242 din Bahamas se pot vedea valuri gigantice care au ajuns până nivelul acoperişurilor caselor de lemn şi ambarcaţiuni plutind pe apa tulbure, printre crengi, scânduri şi alte resturi.

Dorian a egalat recordul, care data din 1935, al celui mai puternic uragan din Atlantic atunci când a ajuns la ţărm.

Alte stiri din Externe

Ultima oră