Obama îl atacă pe Putin la G7: Încearcă să recreeze URSS

09 Iun 2015
Obama îl atacă pe Putin la G7: Încearcă să recreeze URSS
Președintele american Barack Obama a declarat luni, la finalul summit-ului G7 din Bavaria, că ”Vladimir Putin vrea să recreeze gloria Uniunii Sovietice cu riscul de a ruina economia Rusiei”.

La întâlnirea G7, liderii mondiali prezenţi şi-au exprimat preocuparea în legătură cu intensificarea luptelor în estul Ucrainei, afectat de confruntări armate între separatiştii proruşi şi trupele proguvernamentale, scrie Le Figaro.

Atacul lui Obama la adresa omologului său rus a fost remarcat de presa internațională. ”Oare Putin doreşte să continue să ducă spre ruină economia ţării sale şi să o izoleze şi mai mult în numele căutării fără sens a gloriei Imperiului Sovietic, sau poate să admită că mareţia Rusiei nu depinde de încălcarea integrităţii teritoriale şi a suveranităţii altei ţări?", s-a întrebat Obama.

Rusia, exclusă din G8, a minimizat impactul absenţei sale la acest summit, susţinând că preferă reuniuni pe care le consideră mai eficiente. Este pentru a doua dată când Rusia nu participă la întâlnirea liderilor statelor puternic industrializate.

Alte stiri din Externe

Ultima oră