Greșeală sau scăpare freudiană? Obama, discurs confuz despre gruparea teroristă ISIS. CASA ALBĂ, nevoită să intervină (VIDEO)

09 Iul 2015
Greșeală sau scăpare freudiană? Obama, discurs confuz despre gruparea teroristă ISIS. CASA ALBĂ, nevoită să intervină (VIDEO)
Barack Obama a făcut o gafă de proporții în timpul unui discurs despre ISIS, la Pentagon, președintele american afirmând că SUA antrenează luptători ai grupării teroriste. 
 
"Accelerăm antranarea forțelor ISIL, inclusiv voluntari sunniți din provincia Anbar", a afirmat Obama.
 
Liderul american și-a continuat discursul pe același ton grav, nedându-și seama că tocmai a comis o eroare.
 
Casa Albă nu a stat însă cu mâinile în sân, transcriptul discursului pe site-ul oficial The WhiteHouse.gov fiind modificat. Sau mai bine spus, "îmbunătățit". Citatul cu pricina a fost păstrat, însă lângă cuvântul "ISIL" a fost trecut în paranteză "irakian".

 
Gafa făcută de Obama nu a rămas neobservată. Chiar dacă sensul discursului președintelui american vorbea clar despre sprijinul pe care SUA îl dau forțelor irakiene și siriene, nu grupării ISIS, mulți au început să se întrebe dacă nu cumva comentariul lui Obama a fost o simplă eroare sau o scăpare freudiană, comentează agenția rusă Sputnik Internațional.
 
Coaliția condusă de SUA a desfășurat în ultimele zile raiduri aeriene fără precedent asupra Raqa, capitala de facto a grupării SI în Siria, avariind infrastructuri folosite de jihadiști. Loviturile aeriene au făcut cel puțin 30 de morți, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră