"Obama a mințit!". Dezvăluirile unui jurnalist câștigător al premiului Pulitzer. Ce s-a întâmplat de fapt cu Osama bin Laden (VIDEO)

11 Mai 2015
Jurnalistul de investigații Seymour Hersh, câștigător al Premiului Pulitzer, a făcut acuzații șocante la adresa Casei Albe, afirmând că Obama a mințit în legătură cu desfășurarea evenimentelor care au dus la moartea lui Osama bin Laden. Scopul a fost obținerea unor beneficii politice cu un an înainte de alegerile prezidențiale.

În timp ce Casa Albă a anunțat că l-ar fi capturat viu pe Osama bin Laden dacă s-ar fi putut și că acesta a murit într-o luptă, jurnalistul susține că la reședința teroristului din Pakistan nu a avut loc niciun fel de luptă și niciun fel de schimb de focuri. Hersh susține că singurele gloanțe trase au fost cele care l-au ucis pe Osama.

În plus, jurnalistul spune că administrația lui Obama a negociat cu guvernul pakistanez înainte de raid, deși mai apoi a susținut că a fost vorba de o misiune secretă de infiltrare.

Mai mult, oficial, la scurt timp după ce bin Laden a fost ucis în apropiere de Islamabad, cadavrul teroristului a fost aruncat în apele din nordul Mării Arabiei, relatează The Mirror.

Se pare însă că lucrurile nu au decurs tocmai așa. Potrivit lui Hersh, trupul neînsuflețit al teroristului a fost îngropat în Afganistan. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră