O româncă vrea să îi ducă pe “verzii germani” la guvernare în Berlin

14 Aug 2015
O româncă vrea să îi ducă pe “verzii germani” la guvernare în Berlin
După 14 ani de opoziție, verzii din Berlin vor din nou la putere. Pentru a ocupa cât mai multe fotolii în Primăria Roșie (Rotes Rathaus) din capitala Germaniei, Die Grunen mizează pe șefa fracțiunii Ramona Pop.  

Născută în România, la Timișoara, Ramona Pop (37 de ani) a emigrat în Germania în 1988, împreună cu familia ei. A absolvit liceul la Munster și s-a specializat în studii politice la Institutul Otto Suhr din cadrul Universității FU Berlin.

În 1997 s-a înscris în partidul Die Grunen, iar din 2009 este copreședinte al fracțiunii din Camera Deputaților. Pentru campania electorală din 2016, verzii mizează pe o strategie diferită față de ultimii ani.

“Obiectivul meu este ca după alegeri, Verzii să fie la guvernare în Berlin. Ajunge cu politica de tip 'basta' a celor de SPD! O guvernare bună înseamnă să faci politică cu oamenii și să-i implici în luarea deciziilor”, a declarat Ramona Pop, citată de Berliner Zeitung.

„Noi suntem pregătiți pentru o guvernare care să promoveze deschiderea și multiculturalitatea Berlinului, atât la nivel social, cât și ecologic“, a adăugat aceasta.

Din 2011, verzii sunt cel mai important partid de opoziție din Camera Deputaților. “Avem o relație bună cu primarul socialist și trebuie să înlocuim coaliția nefuncțională dintre CDU și SPD. O nouă majoritate este posibilă doar cu noi”, consideră Ramona Pop.

Prioritare pentru ea sunt locuințele la prețuri accesibile, școlile și grădinițele de calitate, un mix de mobilitate modern și o infrastructură funcțională și eficientă ecologic. Ramona Pop nu a comentat dacă este posibilă desemnarea ei drept candidat al verzilor pentru Primăria Berlinului.

Alte stiri din Externe

Ultima oră