O româncă s-a căsătorit cu un sârb în Austria. Acum riscă un an de închisoare

21 Feb 2018
O româncă s-a căsătorit cu un sârb în Austria. Acum riscă un an de închisoare Galerie foto (2)

Au fost la starea civilă, s-au căsătorit, au avut și martori, parcă păreau și fericiți. Acum riscă amândoi să petreacă până la 12 luni în spatele gratiilor.

Este vorba despre o româncă de 44 de ani și un cetățean sârb de 46 de ani, care s-au căsătorit, la finalul anului trecut, în localitatea austriacă Wals.

Doar că sârbul n-a stat prea mult pe gânduri și a depus actele pentru ca familia sa să poată veni în Austria. Autorităților nu le-a trebuit mult să își dea seama că au de-a face cu o căsătorie din interes.

Practic, căsătorindu-se cu un cetățean din Uniunea Europeană, inclusiv familia sârbului primea drept de ședere în UE.

Dosarul a fost respins, familia nu mai poate intra în UE, iar cei doi “amorezi” s-au ales cu dosare penale pentru căsnicie trucată.

Anchetatorii încearcă acum să afle ce sumă a încasat românca pentru această înșelăciune.

Conform Kronen Zeitung, ar fi vorba despre 8.000 sau chiar 15.000 de euro. Cert este că după ce familia sârbului ar fi ajuns în Austria, divorțul dintre cei doi ar fi fost consemnat în mare secret.

Nu este nici pe departe un caz singular. Anul trecut, însuși ofițerul stării civile din Mattighofen (Austria) a blocat căsătoria dintre un cetățean turc și o româncă, după ce a observat că cei doi fuseseră refuzați de starea civilă din Salzburg.

Alte stiri din Externe

Ultima oră