O ceaţă chimică a băgat zeci de persoane în spital (VIDEO)

28 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
O ceaţă chimică a băgat zeci de persoane în spital (VIDEO)

O ceaţă chimică misterioasă a atins coasta de sud a Angliei şi a băgat duminică zeci de persoane în spital, relatează nbcnews.com.

Aproximativ 150 de persoane s-au plâns de iritaţii ale ochilor și gâtului, în timp ce alții au avut vărsăturii. Incidentul a avut loc pe colinele din jurul orașului Birling Gap, situat la aproximativ 70 de mile sud de centrul Londrei.

Direcţia de Sănătate publică din Anglia a transmis că toţi care au ajuns la un spital local a primit tratament de decontaminare completă, dar curand a devenit clar ca nu era necesar.

 

 

A fost lansată o investigație pentru a stabili sursa norului de gaze. Zona este la mai puțin de 70 de mile de coasta europeană continentală.

Conform Poliției din Sussex, se pare că norul a ieşit din mare, adăugând însă că "modelele meteorologice sugerează că o sursă onshore în nordul Franței este foarte puțin probabilă".

Zonele industriale din Franța au fost acuzate în trecut de emiterea unor nori similari care au ajuns în Anglia. Ceaţa părea că a dispărut în mare parte până luni dimineața.

Alastair Hay, profesor de toxicologie ecologică la Universitatea din Leeds, a declarat că autoritățile se vor concentra pe încercarea de a identifica substanţa care era în nor.

"Faptul că norul este relativ apropiat de sol sugerează că este mai greu decât compusul cu aer", a adăugat el.

Alte stiri din Externe

Ultima oră