O angajată FBI s-a căsătorit cu teroristul ISIS pe care trebuia să-l investigheze!

14 Sep 2017
O angajată FBI s-a căsătorit cu teroristul ISIS pe care trebuia să-l investigheze! Galerie foto (2)

O angajată a FBI, traducător, cu nivel de securitate top-secret, a călătorit în Siria în 2014 și s-a căsătorit cu un terorist ISIS pe care trebuia să-l investigheze, relatează CNN.

Potrivit sursei citate, angajata FBI - Daniela Greene - s-a căsătorit cu Denis Cuspert, un rapper german devenit recrutor ISIS, a cărui influență crescândă în rândul tinerilor islamiști radicalizați l-a adus în atenția autorităților de combatere a terorismului de pe două continente.

Daniela Greene a dezinformat FBI în legătură locul în care urma să se deplaseze și și-a avertizat soțul că este subiectul unei anchete în curs, potrivit dosarului instanțelor federale americane.

În Germania, Cuspert era cunoscut după numele de scenă, Deso Dogg. În Siria, el era cunoscut sub numele de Abu Talha al-Almani. El l-a lăudat pe Osama bin Laden într-o melodie, l-a amenințat pe fostul președinte Barack Obama că „îi va tăia gâtul” și a apărut în videoclipuri de propagandă, inclusiv unul în care ținea în mână capul unui om.

La doar câteva săptămâni de la căsătoria cu Cuspert, Greene și-a dat seama că a făcut o greșeală teribilă. A fugit înapoi în SUA, unde a fost imediat arestată și a fost de acord să coopereze cu autoritățile. A pledat vinovat la acuzația de mărturie mincinoasă într-un caz care implică terorism internațional și a fost condamnată la doi ani într-o închisoarea federală. A fost eliberată vara trecută.

Reprezentanții FBI au declarat, într-o declarație pentru CNN, că, în urma cazului Greene, „s-au făcut mai mulți pași într-o varietate de domenii pentru a identifica și reduce vulnerabilitățile de securitate. FBI continuă să consolideze măsurile de protecție în realizarea activității sale vitale”.

Dosarul lui Greene, care nu a fost niciodată publicat, arată o încălcare jenantă a securității naționale la nivelul FBI, scrie CNN. De asemenea, potrivit sursei citate, povestea Danielei Green ridică întrebări și asupra unui potențial tratament preferențial primit de aceasta de la procurorii departamentului de justiție, care au acuzat-o de o infracțiune relativ minoră, apoi au cerut judecătorului să îi dea o sentință redusă în schimbul cooperării, ale cărei detalii rămân secrete, la cererea instanței.

Alte stiri din Externe

Ultima oră