"Nu dau niciun c***t pe ele." Președintele Filipinelor amenință că țara sa va ieși din ONU

22 Aug 2016 | scris de Vlad Gheorghieș

Doi experți ai ONU în materie de drepturile omului, au cerut guvernului de la Manila încetarea exectuțiilor extra judiciare ce au fost în continuă creștere de când Duterte a caștigat Președinția Filipinelor.

Peste 900 de supecți de trafic de droguri au fost uciși de către atacatori neidentificați și alți 665 de către forțele de ordine, ca urmare a strategiei președintelui Duterte împotriva traficului de droguri. Acesta a cerut reintroducerea pedepsei cu moartea pentru traficul de droguri, și a încurajat cetățenii să ia problema comerțului de stupefiante în propriile maini și să omoare traficanti și consumatori deopotrivă.

În legătură cu declarațiile experților ONU, președintele Filipinelor a declarat că "voi demonstra lumii că ești un expert foarte prost", insistând că aceștia să numere și viețile nevinovate pierdute din cauza drogurilor. Apoi s-a lansat într-un atac la adresa Națiunilor Unite și a Washingtonului subliniind că acețtia nu își îndeplinesc mandatul, ci mai degrabă "se îngrijorează de mormanul de oase ale criminalilor ce se tot adună".

"Nu vreau să va insult. Dar poate ar trebui să decidem să ne separam de ONU", a mai declarat Duterte. "De ce trebuie să ascultați astfel de prostii?"

Criticând Națiunile Unite pentru ca nu fac destule pentru a rezolva problema foametei, a terorismului, nu se implică destul în problemele Siriei și ale Irakului și permit marilor puteri să bombardeze sate și să omoare civili, președintele Filipinelor a spus că va invita China și natiunile din Africa pentru a forma o nouă organizație globală.

"Știți voi, Națiunile Unite, dacă voi puteți spune un lucru rău despre mine, eu pot spune 10 lucuri rele despre voi. Vă spun, sunteți inutili. Pentru că dacă erați sinceri în îndeplinirea mandatului vostru, puteați opri toate aceste razboaie și crime", a mai completat Duterte.

Întrebat despre posibilele repercusiuni ale comentariilor sale, președintele a declarat: "Ce sunt... repercusiunile? Nu dau niciun c***t pe ele".

Acesta a mai adăugat că Națiunile Unite trebuiau să procedeze conform protocolului și să trimită un raportor pentru a discuta problema.

"Nu poti să ieși în public și să dai un c***t de declarație împotriva unei țări", a mai menționat Duterte.

Alte stiri din Externe

Ultima oră