Nivel de alertă teroristă FĂRĂ PRECEDENT în Franţa. Premierul Valls: "Niciodată amenințarea nu a fost atât de mare"

23 Apr 2015
Nivel de alertă teroristă FĂRĂ PRECEDENT în Franţa. Premierul Valls:
 Poliția franceză a dejucat, în ultimele luni, cinci atacuri teroriste, inclusiv un atac asupra unei biserici de la periferia Parisului, a declarat premierul francez Manuel Valls, potrivit Reuters.

"Numeroase atentate au fost deja dejucate, cinci, având în vedere atentatul care nu a avut loc din fericire la Villejuif în urmă cu câteva zile. Niciodată amenințarea nu a fost atât de mare", a afirmat șeful guvernului francez pentru postul de radio France Inter.

Valls a precizat că sute de cetățeni francezi se află în prezent în Siria unde riscă să fie radicalizați.
 
Luna trecută, secialişti francezi de rang înalt în combaterea terorismului au avertizat asupra faptului că ameninţările teroriste în Franţa au atins un nivel fără precedent şi că noi atacuri jihadiste sunt inevitabile. 
 
"Nu trece nicio zi fără o alertă, fără descoperirea unei reţele care încearcă să trimită persoane către Siria sau Irak, sau fără o intervenţie a serviciilor de securitate. Numărul ţintelor a explodat. Sunt 2.000 sau 3.000, poate 4.000 de persoane identificate sau suspectate de intenţii criminale", a declarat, pentru Russia Today, un oficial de rang înalt din cadrul Ministerului Apărării, sub acoperirea anonimatului.
 
De la atacurile din ianuarie de la Paris, la sediul revistei satirice Charlie Hebdo, soldate cu 17 morţi, alerta teroristă se află la cel mai ridicat nivel, iar mii de poliţişti sunt mobilizaţi în zone sensibile, precum redacţii de presă sau sinagogi. Dar oficialii antiterorism susţin că acest lucru va contribui mult prea puţin la prevenirea unui atac. (V.M.)

Alte stiri din Externe

Ultima oră