Nemţii de la Continental mizează tot mai mult pe România

08 Mai 2015
Nemţii de la Continental mizează tot mai mult pe România
 Producătorul de componente auto Continental va închide fabrica din Salzgitter (Germania). Oficialii germani nu mai văd un viitor în producţia de acolo şi i-au anunţat pe cei 220 de angajaţi că vor fi demişi, anunţă Hannoversche Allgemeine Zeitung.

„Un contract important va fi sistat la sfârşitul lunii mai, iar două treimi din cifra noastră de afaceri este pusă în pericol. În momentul acesta luăm în calcul doar proiecte în străinătate care să fie justificate financiar la faţa locului”, susţine directorul fabricii, Floria Fauth.

După calcule şi analize detaliate ale tuturor opţiunilor, contractul cu concernul VW va fi executat în România. „51 de euro a costat o oră de lucru în 2014 în industria auto din Germania, în timp ce în România s-a ridicat la 5,50 euro”, notează sursa citată.

„Să acceptăm contracte care nu aduc profit nu poate fi o soluţie economică pe termen lung. Din păcate nu vedem perspective durabile în fabrica din Salzgitter”, spune Fauth. Muncitorii au apelat deja la sindicatorul IG BCE, care urmează să îi reprezinte în disputa cu concernul. „Printre cei 220 de angajaţi sunt nouă practicanţi şi 40 de muncitori împrumutaţi. O să analizăm în ce măsură îi putem muta pe aceştia într-o altă filială a concernului”, a anunţat un purtător de cuvânt al companiei. (I.D)

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră