NATO: Aliații și-au exprimat profunda preocupare față de întărirea prezenței militare a Rusiei în Siria

05 Oct 2015
NATO: Aliații și-au exprimat profunda preocupare față de întărirea prezenței militare a Rusiei în Siria
NATO a condamnat incursiunile aviației ruse în spațiul aerian al Turciei, calificându-le drept un 'comportament iresponsabil', și a cerut Moscovei să înceteze imediat atacurile asupra opoziției și civililor în Siria.

Consiliul Atlanticului de Nord s-a reunit marți, la nivel de ambasadori, 'pentru consultări cu privire la implicațiile potențiale ale recentelor acțiuni militare periculoase ale Rusiei în și în jurul Siriei', se menționează într-un comunicat de presă emis la finalul ședinței.

Cu acest prilej, 'Aliații și-au exprimat profunda preocupare față de întărirea prezenței militare a Rusiei în Siria și, în special, față de atacurile aviației rusești asupra orașelor Hama, Homs și Idlib, care au dus la victime civile și nu au țintit Daesh (Statul Islamic — n.r.)'.

'Aliații cer Federației Ruse să înceteze imediat aceste atacuri asupra opoziției și civililor sirieni, să-și concentreze eforturile asupra luptei împotriva ISIL (Statul Islamic — n.r.) și să promoveze o soluție la conflict printr-o tranziție politică'.

'Aliații protestează cu putere față de aceste încălcări ale spațiului aerian al Turciei și condamnă aceste incursiuni și încălcări ale spațiului aerian al NATO', se mai spune în textul menționat. 'Aliații remarcă, de asemenea, pericolul extrem al unui asemenea comportament iresponsabil' și 'cer Federației Ruse să înceteze (...) și să explice imediat aceste încălcări'. (agerpres)

Alte stiri din Externe

Ultima oră