Muncitorii ilegali din Anglia și Țara Galilor riscă să facă închisoare și confiscarea averii

25 Aug 2015
Muncitorii ilegali din Anglia și Țara Galilor riscă să facă închisoare și confiscarea averii
Persoanele care lucrează ilegal în Anglia și Țara Galilor ar putea primi o pedeaspsă de șase luni de închisoare și confiscarea averii, conform unei propuneri legislative anunțate de guvernul britanic.

London - People found working illegally in England and Wales face up to six months in prison and could have their wages seized under proposals announced by the British government on Tuesday.

Inițiativă apare în momentul în care guvernarea de centru-dreapta a Conservatorilor simte presiunea exercitată de unul din cele mai sensibile subiecte aflate în discuția publică: controlul imigra'iei.

"Oricine ar crede că a trăi în Marea Britanie e ca o dulce adiere, ar trebui să-și elimine acest gând din cap. Dacă ești aici ilegal, vom lua acțiuni să stopăm acest lucru, nu vei putea munci, nu vei putea închiria o locuință, nu vei putea avea un cont bancar sau carnet de conducere. Muncitorii ilegali vor risca o pedeapsă cu închisoarea iar angajatorilor lor li se va închide afacerea și licența de a o practica le va fi retrasă", a anunțat ministrul Imigrației, James Brokenshire.

Imigration Bill, legea privind imigrația în Marea Britanie, este preconizată să fie supusă legislativul în cursul acestui an.

Alte stiri din Externe

Ultima oră