UPDATE. Muncitoare din România, rănite grav în Germania

23 Aug 2017 | scris de Gabriela Antoniu
UPDATE. Muncitoare din România, rănite grav în Germania

UPDATE: Ministerul Afacerilor Externe anunță că opt români, victime ale accidentului rutier care a avut loc miercuri în regiunea Bohmte-Leckermühle, în Germania, au fost externați, după ce au primit îngrijiri în regim de ambulatoriu.

"Până la acest moment, conform informațiilor furnizate de instituțiile medicale germane, opt persoane de cetățenie română au fost externate după ce au primit îngrijiri de specialitate în regim ambulatoriu. Totodată, Ambasada României la Berlin a luat legătura cu angajatorul persoanelor implicate în accident, care a comunicat faptul că în autocar erau 49 de persoane, din care aproximativ 40 cetățeni români", se arată într-un comunicat al MAE.
"Reiterăm că procedura de identificare a victimelor de către autoritățile locale germane este în curs de desfășurare, MAE urmând să transmită informații actualizate pe măsura obținerii acestora", se precizează în comunicat.
MAE reamintește că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Berlin + 49 30 21239555, +49 30 21239514, +49 30 21239516, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate și preluate de operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al misiunii diplomatice: +49 16 090884680.

Un autobuz în care se aflau muncitoare sezoniere românce s-a răsturnat în landul german Saxonia Inferioară, în nord-vestul țării, zeci de persoane fiind rănite, relatează noz.de.

Accidentul s-a produs miercuri dimineață, în jurul orei 10.30, în intersecția B65 / B51 din Bohmte-Leckermühle. În autobuz, se aflau circa 50 de persoane, majoritatea fiind românce care lucrau ca ziliere, potrivit poliției. Primele informaţii arată că autobuzul a derapat şi s-a răsturnat.

38 de persoane au fost rănite, 6 fiind în stare gravă. O persoană a fost prinsă sub autobuz și a trebuit descarcerată. Echipaje ale poliţiei, mai multe brigăzi de pompieri de la municipalitățile Bohmte și Ostercappeln și 17 ambulanţe au sosit la fața locului. În plus, mai multe elicoptere de salvare au fost mobilizate.

În districtul Osnabrück a fost înființată o linie telefonică. cu numărul 0541/500300, la care rudele celor răniţi pot primi informaţii și în limba română și poloneză.

Ministerul român al Afacerilor Externe a confirmat că printre victimele accidentului din Bohmte-Leckermuhle se află şi români. MAE mai spune că misiunea diplomatică a întreprins demersuri pe lângă autorităţile locale, pentru a obţine informaţii despre identitatea victimelor şi starea de sănătate a acestora.


 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră