Munchen, perla Bavariei, nu mai face faţă afluxului de refugiaţi

13 Sep 2015
Munchen, perla Bavariei, nu mai face faţă afluxului de refugiaţi
 Munchen, oraş din sudul Germaniei, a lansat, sâmbătă un apel la ajutor din cauza afluxului de refugiaţi cu care se confruntă. Nu mai sunt suficiente paturi şi locuri de cazare. „Munchen şi întreg landul Bavaria, din care face parte, nu pot face faţă singure acestei imense provocări”, a declarat un purtător de cuvânt al landului, citat de Le Monde.

Circa 9.000 de refugiaţi au sosit sâmbătă seara la Munchen, potrivit autorităţilor locale, care se aşteaptă să sosească 13.000 până duminică. Această cifră egalează prin amploarea sa recordul înregistrat duminica trecută, în 24 de ore.

Punct de intrare în „Eldorado”-ul german al solicitanţilor de azil, oraşul Munchen, perla Bavariei, depăşit de situaţie, nu exclude cazarea refugiaţilor sub cerul liber, protejaţi doar de pături izoterme, în lipsa unor locuri de cazare de urgenţă în număr suficient.

O situaţie inedită în Germania, unde sunt aşteptaţi anul acesta 800.000 de solicitanţi de azil.

Autoritățile bavareze au solicitat asistență din partea altor state regionale pentru a primi refugiați dar până acum puține au răspuns la acest apel. 

Presa germană evocă posibilitatea creării unui mare centru feroviar  în nordul Germaniei, pentru a mai elibera sudul. Acesta ar permite trenurilor care sosesc din Austria să-şi continue direct drumul spre nord, fără a mai trece prin Munchen. Dar Guvernul nu a confirmat informaţia.

Alte stiri din Externe

Ultima oră