AVERTISMENT! Cum va răspunde Rusia la exercițiile NATO din Marea Neagră

14 Iul 2016 | scris de Veronica Micu
AVERTISMENT! Cum va răspunde Rusia la exercițiile NATO din Marea Neagră

Potrivit lui Grușko, situația în Europa poate fi stabilizată nu prin măsuri cosmetice de dezvoltare a încrederii, ci prin înghețarea deciziilor referitoare la desfășurarea de noi forțe NATO în Europa de Est.

"Calea de stabilizare a situației, de îmbunătățire a situației trece nu prin elaborarea unor măsuri cosmetice de dezvoltare a încrederii, cu toate că am avut o discuție în acest sens în timpul reuniunii, ci prin înghețarea desfășurărilor militare realizate de către țările NATO în apropierea frontierei ruse, înghețarea activității militare acolo. Iar pe viitor — retragerea unităților deja instalate la bazele lor de staționare permanentă. Rusia nu este o amenințare pentru membrii Alianței", a explicat Grușko, potrivit agenției TASS.

În opinia sa oficialului rus, NATO forțează Moscova să-și adapteze construcția militară conform noii situații în domeniul securității, luând în considerare întărirea Alianței pe flancul său estic. 

Nu există niciun motiv pentru o activitate NATO în Europa de Est, această regiune a fost întotdeauna cea mai pașnică în ultimele decenii, susține diplomatul rus.

"Dar noi credem că cea mai bună cale de ieșire din această situație ar fi încetarea activității militare și abandonarea încercărilor de a proiecta puterea militară asupra Rusiei", a reiterat reprezentantul permanent al Rusiei la NATO.

Moscova a avertizat blocul nord-atlantic și cu privire la consecințele negative ale intensificării activității militare în Marea Neagră. 

"Am discutat această chestiune, am discutat despre Marea Neagră. Noi le-am spus că orice creștere a activității militare a țărilor NATO în regiunea Mării Negre nu va face decât să destabilizeze situația și nu contribuie la securitatea în regiune", a afirmat Aleksandr Grușko.

Anterior, Moscova avertizase că va face totul pentru ca echilibrul de forțe să nu fie încălcat în regiunea Mării Negre.

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră