Morţi şi răniţi, în urma deraierii unui tren în Turcia

08 Iul 2018
Morţi şi răniţi, în urma deraierii unui tren în Turcia

Douăzeci şi patru de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte peste 60 au fost rănite ca urmare a deraierii duminică a unui tren de pasageri în regiunea turcă Tekirdag (nord-vest), a anunţat televiziunea publică turcă TRT Haber, care citează Ministerul Sănătăţii, relatează BFM TV. Drama a fost provocată de condiţiile climaterice nefavorabile.

Potrivit TRT Haber, trenul, care transporta 360 de pasageri, venea de la Kapikule, la frontiera cu Bulgaria, şi se îndrepta către Istanbul, când şase vagoane ale sale au deraiat.

Peste 100 de ambulanţe au fost trimise la locul accidentului, a precizat televiziunea.

"Accidentul s-a produs din cauza condiţiilor meteo nefavorabile", a explicat guvernatorul regiunii. Ploile din ultimul timp au transformat terenul într-o mare de noroi, care s-a revărsat pe şinele de tren.

Armata turcă a trimis, la rândul ei, şase elicoptere la locul accidentului. 

Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, care îşi începe luni un nou mandat de cinci ani, a fost informat în legătură cu situaţia de la faţa locului şi a transmis condoleanţe familiilor îndoliate, potrivit agenţiei Anatolia. 

Turcia a modernizat în ultimii ani reţeaua feroviară, construind mai multe linii de mare viteză, în încercarea de a atrage călătorii care preferă avionul sau transportul cu autocare.

Dar trenul accidentat circula pe una dintre liniile feroviare vechi, cu un singur sens. Reţeaua de căi ferate turce a cunoscut mai multe accidente mortale în ultimii ani, reaminteşte BFM TV.

Alte stiri din Externe

Ultima oră