Moartea a venit cu furgoneta la Munster, la o terasă, în centrul vechi: patru morţi, zeci de răniţi

07 Apr 2018
Moartea a venit cu furgoneta la Munster, la o terasă, în centrul vechi: patru morţi, zeci de răniţi

O furgonetă a intrat sâmbătă în mulţime la Munster, în Germania, incidentul soldându-se cu moartea a cel puţin patru persoane şi rănirea altor zeci. Incidentul s-a petrecut la ora 15:27 în apropierea monumentului Kiepenkerl, într-un loc situat în mijlocul centrului vechi, scrie spiegel.de.

Poliţia a anunţat că furgoneta a intrat într-un grup de persoane care se aflau la o terasă, în faţa unui restaurant. Tot poliţia, care transmite informaţii pe Twitter, face apel la populaţie să evite zona, dar şi speculaţiile pe marginea incidentului, neexcluzând nicio pistă în privinţa cauzelor producerii lui.

Furgoneta a venit în viteză înspre terasă, lovind persoanele aflate la mese şi creând scene de panică în rândul trecătorilor.

Potrivit Ministerului federal de Interne, patru persoane şi-au pierdut viaţa în total, printre acestea numărându-se şi şoferul furgonetei. Un purtător de cuvânt al poliţiei a declarat că alte 20 de persoane au fost rănite, şase dintre ele fiind în stare gravă.

Sâmbătă a fost prima zi de primăvară autentică, în care oamenii şi-au permis să iasă la plimbare şi să se aşeze la o terasă, în centrul vechi, scrie spiegel.de.

Potrivit unor informaţii încă neconfirmate oficial, şoferul ar fi un cetăţean german cu probleme psihice, care s-a împuşcat mortal după atac, ceea ce ar exclude pista teroristă.

Potrivit informaţiilor obţinute de Der Spiegel, ar fi vorba despre un german, locuitor al oraşului Munster, în vârstă de 48 de ani, Jens R., cu antecedente de tulburări psihice. Poliţia efectuează o percheziţie la domiciliul acestuia.

Cancelara Angela Merkel (CDU) s-a arătat ”profund șocată” după atacul cu camioneta de transport în Münster. Într-o declarație, Merkel a vorbit sâmbătă despre "evenimente teribile" care s-au petrecut în orașul din landul Renania de Nord-Vestfalia. E nevoie acum ”să clarificăm faptele și să ajutăm victimele și rudele lor”, a spus Merkel.

Și președintele federal Frank-Walter Steinmeier a transmis condoleanțe celor afectați. "Știrile de la Münster sunt îngrozitoare", a spus Steinmeier la Berlin. 

Alte stiri din Externe

Ultima oră