MISTERIOSUL "Obiect 4202". ARMA SECRETĂ cu care rușii vor să distrugă SCUTUL AMERICAN

23 Iul 2015
MISTERIOSUL
Rusia ar dezvolta un aparat supersonic ce ar putea anihila sistemul global de apărare antirachetă pus la punct de americani. Potrivit agenției de presă ruse Interfax, care citează o sursă din armată, experții ruşi construiesc aşa-numitul „obiect 4202", capabil de manevre în plan vertical și orizontal. 
 
Aparatul supersonic rusesc, care va permite neutralizarea potențialului de luptă al sistemului global de apărare antirachetă, ar fi fost testat cu succes pe cosmodromul Baikonur, dar și la baza Dombarovski.

Informația despre arma secretă a rușilor vine în contextul în care oficialii de la Moscova au declarat, zilele trecute, că iau măsuri pentru cazul în care va fi nevoie să neutralizeze scutul antirachetă de la Deveselu. Astfel, potrivit Interfax, o escadrilă de bombardiere strategice Tu-22M3 cu rază lungă de acțiune urmează să fie desfășurată în curând în Crimeea pentru a consolida unitatea de aviație de atac din peninsulă.

Bombardierele strategice de tipul Tu-22M3 sunt destinate pentru a ataca ținte terestre, maritime, în mișcare și obiective fixe, cu rachete ghidate supersonice și cu bombe cu focoase convenționale sau nucleare.
 
 
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră