Ministru reţinut! A vrut să facă afaceri cu terenuri

15 Mar 2017 | scris de Gabriela Antoniu
Ministru reţinut! A vrut să facă afaceri cu terenuri

Ministrul Agriculturii din R. Moldova, Eduard Grama, a fost reţinut miercuri într-un dosar de corupţie. Reţinerea ministrului vine după ce în cursul dimineţii au avut loc percheziţii la Ministerul Agriculturii  şi în biroul ministrului într-un dosar privind tentativa de înstrăinare a 30 de hectare de teren din comuna Stăuceni. Ministrul modovean a fost dus la Centrul Naţional Anicorupţie pentru audieri, relatează unimedia.md.

La sfârșitul lunii noiembrie, 12 persoane, printre care funcţionari, antreprenori, jurişti şi avocaţi, au fost reţinuţi, iar ulterior arestaţi în dosarul „tentativei de înstrăinare a peste 30 de ha de teren din com. Stăuceni.

Potrivit declaraţiilor martorilor şi probelor acumulate, funcţionarul ar fi primit de la unul dintre complici 660 000 de lei pentru a aviza pozitiv proiectul de parcelare a terenului cu suprafaţa de 38.09 ha în 32 de sectoare. Deja împărţit în zone mai mici, terenul urma să fie vândut.

Anterior, într-o investigație realizată de RISE Moldova, Grama declara că nu a știut nimic de afacere. „A fost propus de către un viceminstrul și șeful de direcție. Eu n-am știut că este și arendașul. Noi nu suntem structuri de forță ca să controlăm persoanele”, a menționat Grama. 

„Foști angajați ai Ministerului a dat permisiune, confirmând prin scrisoarea lor posibilitatea de parcelare. Din păcate aici n-a fost decizie, ci a fost cu scrisoare. Scrisorile semnate de către un fost viceministru, fără a fi informat Ministerul”, mai spune ministrul Agriculturii.

Cât despre faptul dacă ar fi luat și el mită, Eduard Grama a susţinut că „s-a încercat să iasă la o discuție cu mine cineva dintre persoanele respective. Eu nu am acceptat sub nicio formă, nici nu mă interesează”.

Alte stiri din Externe

Ultima oră