Ministerul Apărării al Ucrainei neagă informațiile conform cărora Zalujni ar fi fost concediat din funcția de comandant șef

29 Ian 2024
Ministerul Apărării al Ucrainei neagă informațiile conform cărora Zalujni ar fi fost concediat din funcția de comandant șef

Zvonurile au explodat luni seară după afirmațiile făcute de mai mulți politicieni și jurnalişti pe rețelele de socializare. Biroul președintelui nu a comentat încă, scrie KievPost

Ministerul ucrainean al Apărării a negat informațiile potrivit cărora comandantul șef al forțelor armate, Valery Zalujny , a fost concediat.

Zvonurile de pe rețelele de socializare au explodat luni seară, după ce mai mulți politicieni și jurnaliști de seamă au sugerat că Zalujny a fost demis.

Într-o postare pe Telegram, Ministerul Apărării a spus: „Dragi jurnalişti, răspundem imediat tuturor: Nu, nu este adevărat”.

Anterior, fostul parlamentar ucrainean, Borislav Bereza, a susținut că a primit confirmarea că Zalujni a fost demis.

Într-o postare pe Facebook, el a scris: „Sursele mele din Biroul Președintelui m-au informat că Zalujni a fost demis din funcția de comandant șef al Forțelor Armate.

„Sper din tot sufletul că această informație nu este confirmată. Cu toate acestea, o a doua sursă a (a confirmat-o) deja.”

„Două surse mi-au spus că da, Zalujni a fost demis. Dar încă mai am îndoieli.”

Mai târziu, el a adăugat: „Zalujny a fost anunțat că va demisiona, dar nu există încă un decret din partea președintelui”.

„I s-a oferit funcția de ambasador într-una dintre țările europene, dar a refuzat”.

Mai mulți jurnaliști occidentali au raportat știrile pe X, părând să confirme zvonurile.

Cel puțin un jurnalist ucrainean a raportat că a fost o afacere încheiată, iar șeful Direcției de Informații Militare (HUR) a Ucrainei, Kyrylo Budanov, l-a înlocuit deja.

Biroul președintelui nu a comentat încă.

Zvonurile despre o divizare între generalul de top al Ucrainei și președintele acesteia au ajuns în sfera publică spre sfârșitul anului trecut.

Alte stiri din Externe

Ultima oră