(VIDEO) MINGE DE FOC uriasă PE CER. Suspiciuni, după ce martorilor li s-a cerut să spună tot ce au văzut, cât au imaginea "proaspătă în minte"

28 Apr 2015
(VIDEO) MINGE DE FOC uriasă PE CER. Suspiciuni, după ce martorilor li s-a cerut să spună tot ce au văzut, cât au imaginea
O misteriosă și uriasă minge de foc a brăzdat cerul duminică, luminând atât de puternic, încât ai fi zis că te afli în mezul zilei, nu în miezul nopții. Lumina a fost atât de vizibilă încât Paza de Coasta a contactat Institutul de Astronomie din Irlanda, pentru că au primit foarte multe telefoane de la populație.

Mistorios obiect luminos a fost capturat pe camera foto, iar înregistrarea, încărcată pe YouTube de către UK Meteor Observation Network, arată cât de mare era obiectul respectiv.

David Moore de la Institutul de Astronomie Irlandez, a declarat: "A fost cu siguranță un meteoric. Sunt absolut sigur că o parte sau mai multe parti au supraviețuit contactului cu atmosfera și a aterizat pe undeva prin preajmă. Acești meteoriți sunt extrem de rari și valoroși. Facem apel la toți cei care au fost martori la eveniment să completeze formularul de pe site-ul nostru"

De asemenea, autoritățile irlandeze și-au trimis investigatorii pe ulițele orășelului Portadown, punctul zero al evenimentului și locația unde se presupune că ar fi căzut obiectul. "Noi trebuie să-l găsim cât mai curând posibil și să aflăm tot ce au văzut, acum, cât timp detaliile sunt proaspete în mintea martorilor", precizează autoritățile.

Dar localnicii sunt suspicioși. "Am mai văzut lumini pe cer și meteoriți căzând. Nu m-a întrebat nimeni nimic, nu mi-a trimis scrisori acasă să mă întrebe ce-am văzut. Dintr-o dată, și-au dat seama că meteoriții sunt valoroși, iar eu trebuie să spun ce-am văzut, că dacă nu spun, o să dea vina pe mine că l-am găsit și vreau să-l vând. Nu le spun nimic. Toată lumea a văzut același lucru. N-am eu ochi de melc. Iar dacă îl găsesc, îl vând. Să se ducă să-l caute, nu să mă pună pe mine să-mi amintesc ce culoare avea în fiecare secundă", a declarat un localnic pentru mirror.co.uk

Părerea acestuia este împărtășită și de mediul online, în care se discută faptul că acest gen de evenimente nu sunt chiar rare pe cerul Irlandei, marcând de această dată interesul subit al autorităților.

Alte stiri din Externe

Ultima oră