Jihadiști ISIS, într-un interviu pentru o televiziune italiană: Sosim în Europa! Femeile vor purta văl, berea va fi interzisă! (VIDEO)

28 Sep 2015
Jihadiști ISIS, într-un interviu pentru o televiziune italiană: Sosim în Europa! Femeile vor purta văl, berea va fi interzisă! (VIDEO)
Trei teroriști, militanți ai Statului Islamic, deținuți într-o închisoare din nordul Irak-ului după ce au fost capturați de militarii kurzi, au acceptat să povestească despre regulile de viață și filosofia jihadiștilor într-un interviu acordat unui post de televiziune italian.

Primul intervievat, Muhenet, un bărbat de 30 de ani. El explică răbdător reporterului motivele care stau în spatele tacticii sângeroase a Statului Islamic.
"Filosofia ISIS-ului este Jihadul. Toți inamicii noștri trebuie uciși, șiiți, de exemplu. Creștinii trebuie să se convertească la islam sau vor fi obligați să plătească o taxă de reședință, pentru că trăiesc pe teritoriu musulman. Dacă nu vor face niciunul din aceste lucruri, vor fi uciși", a declarat teroristul.

Muhenet a vorbit și despre soarta femeilor Yazidi, din teritoriile ce au fost cucerite de Statul Islamic. "Cele care nu erau musulmane și nu au dorit să se convertească la Islam au fost violate. Fiecare dintre noi își putea permite să aibă o femeie. Prețul uneia, în jur de 800 de dolari, dar putea varia în funcție de frumusețea ei", povestește impasibil jihadistul.

Fața impasibilă a militantului terorist a trădat emoție doar atunci când reporterul l-a întrebat care sunt planurile de viitor ale ISIS.
"Islamul se va extinde curând, va ajunge în Europa și va cuceri și alte națiuni. Atunci, peste tot, va dicta legea Islamului, legea Coranului", a răspuns teroristul zâmbind.

Militant de la fața impasibilă a arătat emoție numai atunci când reporterul la întrebat ce sunt planurile de viitor ale Isis. Zâmbind, teroristul a răspuns: "Islamul va extinde curand: ajunge Europa si alte natiuni. Atunci acesta va fi în vigoare legea islamică, legea Coranului. Femeile vor trebui să poarte voal pe față iar berea va fi interzisă".

În momentul în care este întrebat despre ce simte atunci când camarazii lor ucid creștini, islamistul a răspuns: "Sufăr un pic pentru că dacă s-ar fi convertit la islam, totul ar fi fost în regulă. Ar fi fost minunat dacă s-ar fi convertit".
Muhenet nu știe dacă este un bun musulman, considerându-se doar un păcătos în fața lui Allah, își încheie interviul cu speranța că jurnalistul italian se va converti în curând la islam.

Abdullah este cel de-al doilea deținut care apare în fața camerelor de luat vederi, are doar 15 ani.
"Înainte de a fi recrutat începusem primul an de liceu. Câțiva dintre prietenii mei erau deja membri ai ISIS așa că m-am alăturat lor. Nu am avut niciun fel de pregătire militară, de câteva ori au venit unii lideri ai ISIS și ne-au învâțat cum să umblăm cu unele arme. Participam și la adunări religioase, unde eram învățați că alcoolul, țigările și prostituatele sunt pacăte mari și că americanii și celelalte state occidentale sunt inamicii noștri", spune Abdullah.

"Atunci când am intrat în Mosul (oraș din nordul Irakului - N.R.) străzile erau pline de cadavre. Da, bineînțeles că am fost speriat, oamenii erau omorâți în plină stradă", rememorează tânărul care admite că a folosit arma în luptă și spune că a și fost rănit.

Abdullah spune că regretă că s-a alăturat ISIS și că i-ar plăcea să joace fotbal sau să se uite la televizor, decât să fie implicat în luptă.
Tânărul nu are perspective prea largi, cel puțin în viitorul apropiat: "Nu știu ce se va petrece cu mine, poate că la un moment dat vor exista schimburi de prizonieri", spune Abdullah.

Cel de-al treilea jihadist este Yasir Sin Ahmed, are 19 ani.
"Eram tânăr, am fost îndemnat să mă alătur Jihadului și m-am alăturat, fără să știu ce înseamnă asta. În moschee ne vorbiseră ceva despre Jihad și Paradis, cine ajunge în Paradis. Eram prea tânăr, credeam că fac exact ceea ce trebuie", spune Ahmed.
Tânărul bănuiește că părinții săi îl cred deja mort și că acum regretă că s-a alăturat Statului Islamic.




Alte stiri din Externe

Ultima oră