Miliardarul rus Roman Ambramovici a primit cetățenie israeliană. A devenit cel mai bogat cetăţean al Israelului

29 Mai 2018 | scris de Istvan Deak
Miliardarul rus Roman Ambramovici a primit cetățenie israeliană. A devenit cel mai bogat cetăţean al Israelului

Miliardarul rus Roman Ambramovici a primit cetățenie israeliană și s-a mutat la Tel Aviv. Mişcarea intervine după ce Marea Britanie nu i-a reînnoit viza de investitor pe teritoriul său. Nu e clar încă motivul acestei amânări, dar ea vine în contextul în care tot mai mulţi oficiali britanici cer impunerea de sancţiuni miliardarilor ruşi care au afaceri în Regat. Asta după ce un fost spion rus, Serghei Skripal, şi fiica acestuia, au fost otrăviţi în Marea Britanie.

Prin urmare, Abramovici a profitat de o lege care le facilitează evreilor întorși din străinătate obținerea cetățeniei israeliene, scrie The Times of Israel

Patronul lui Chelsea Londra va beneficia de scutiri de taxe în următorii 10 ani și nu va trebui să își declare sursele de venit. El va locui în Tel Aviv, într-o proprietate cumpărată de la actrița israeliană Gal Gadot.

În vârstă de 51 de ani, Abramovici a ajuns luni la bordul avionului său privat, pe aeroportul Ben Gurion de lângă Tel Aviv, unde a și primit o carte de identitate.

Cu o avere estimată la 12,5 miliarde de dolari, patronul lui Chelsea a devenit astfel cel mai bogat om din Israel. 

 

 

Alte stiri din Externe

Ultima oră