Milano şi Roma: Restricţionarea circulaţiei autovehiculelor din cauza poluării

28 Dec 2015 | scris de Magda Marincovici
Milano şi Roma: Restricţionarea circulaţiei autovehiculelor din cauza poluării

Mașinile personale și motocicletele nu vor putea circula în zilele de 28 și 29 decembrie, în intervalul orar 10.00-16.00, cu excepția autovehiculelor care beneficiază de cele mai noi tehnologii ecologice de rulare, a anunțat joia trecută Francesco Paolo Tronca, prefect al Romei. Acesta din urmă a urmat exemplul primarului orașului Milano, Giuliano Pisapia, care a emis anterior o restricție similară care include și data de 30 de decembrie, precum și o limită de 30 de km pe oră pentru autovehiculele care au dreptul să circule.

Atât în Milano, oraș cu o populație de 1,3 milioane de locuitori, cât și în Roma, cu o populație de 2,9 milioane de locuitori, cei care vor folosi transportul public vor beneficia de bilete la jumătate de preț.

În Roma, Francesco Paolo Tronca a inclus și reglementări noi în ce privește funcționarea sistemelor de încălzire în clădirile de birouri sau locuințe pe durata iernii. Astfel, termostatele vor regla temperatura sistemelor de încălzire la maximum 18 grade Celsius și sistemele de încălzire vor funcționa maximum 8 ore pe zi, față de 12 cât putea funcționa până în prezent.

Alte stiri din Externe

Ultima oră