Mii de hippioţi şi atei au luat cu asalt Stonehenge

21 Iun 2015
Mii de hippioţi şi atei au luat cu asalt Stonehenge
Zeci de mii de oameni au descins  în această dimineață la Stonehenge pentru a marca solstiţiul de vară. O parte din cei 23.000 de turişti au venit însoţiţi la site-ul neolitic din Wiltshire de hippioţi şi atei, scrie dailymail.com.

Cifra a fost  estimată pe baza numărului de participanţi de anul trecut -36.000-, anul acesta fiind aşteptate 30.000 de persoane la cercul de piatră de lîngă Averbury pentru a asista la răsăritul soarelui în cea mai lungă zi a anului.

Şeful Poliţiei din Wiltshire, Gavin Williams, care conduce misiunile în zonă, a declarat că solstiţiul din 2015 este un mare succes. "Aproximativ 23.000 de persoane celebrează la Stonehenge, aşteptând răsăritul soarelui într-o atmosferă pozitivă, prietenoasă. În acest an, mulţimile de oameni vor putea vedea răsăritul soarelui la orizont înainte va acesta să dispară în zori", a spus Williams.

El a susţinut totodată că succesul acestui eveniment depinde de buna purtare a celor prezenţi. "Şi suntem încântaţi că oamenii se pot bucura de solstiţiu în spiritul acestui eveniment astral", a mai spus şeful Poliţiei din Wiltshire.

Se crede că Stonehenge a fost folosit ca un important centru religios acum 4000 de ani. Celebrările la stonehange organizate de păgânio au început în sec XX. Mai mult de 1 milion de persoane se adună la Stonehenge în fiecare an pentru a marca solstiţiile de vară şi de iarnă.








Alte stiri din Externe

Ultima oră