Mihail Gorbaciov, în stare gravă. Fostul președinte sovietic a fost spitalizat la Moscova

23 Apr 2016 | scris de Veronica Micu
Mihail Gorbaciov, în stare gravă. Fostul președinte sovietic a fost spitalizat la Moscova

Un reprezentant al „Gorbaciov Fond” a declarat că starea sănăţăţii lui Gorbaciov nu ar fi „înfloritoare”, el fiind internat, conform unui plan, în staţionarul de zi al uneia din cele mai bune clinici moscovite.

La sfârşitul lunii februarie, Mihail Gorbaciov avertiza că lumea traversează o perioadă periculoasă care ar putea duce la un nou "război rece".

"Cred că ne confruntăm cu o perioadă extrem de periculoasă. Situația ar putea duce la cel puțin un război rece. Acesta a și început deja. Și cine crede că va câștiga, se înșală. Nimeni — nici noi, nici ei — nu va ceda! Un singur lucru este necesar în contextul actual — politici constructive pe plan internațional. Și ca lumea să avanseze spre pace. (...) Mulți consideră că (...) Al Treilea Război Mondial a început deja. Se trage deja cu armele. Chiar nucleare. Sunt utilizate arme de distrugere în masă. Se înregistrează o creștere enormă a cheltuielilor militare. Se repetă tot ceea ce ne-a adus pe noi cândva la un pas de prăpastie. Prin urmare, este necesar ca totul să se oprească. (...) În general, riscul unei amenințări este foarte mare", a declarat fostul lider sovietic, într-un interviu acordat postului de televiziune rus REN TV.

Gorbaciov, care la 2 martie a împlinit 85 de ani, a afirmat că nu intenționează să stea departe de politică.

"Nu mă retrag din politică... Sunt de 55 de ani în politică — este ceva. Nu am niciun plan. De fapt, am un singur plan — să nu stau deoparte", a mai spus fostul președinte sovietic, de al cărui nume se leagă prăbușirea comunismului și căderea Cortinei de Fier.

Alte stiri din Externe

Ultima oră