ZBORUL MH370. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre unul dintre cele mai mari MISTERE ale aviației civile (VIDEO)

07 Oct 2016 | scris de Veronica Micu
ZBORUL MH370. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre unul dintre cele mai mari MISTERE ale aviației civile (VIDEO)

Potrivit Biroului Australian de Securitate a Transportului (ATSB), bucata de aripă descoperită în luna mai pe insula Mauritius provine de la avionul companiei Malaysia Airlines, care efectua cursa Kuala Lumpur - Beijing și care s-ar fi prăbușit în Oceanul Indian.

Bucata descoperită pe această insulă din Oceanul Indian provenea "de la partea din spate a avionului Boeing 777, un volet exterior, aparținând avionului companiei Malaysia Airlines, înregistrat sub numărul 9M-MRO (MH370)".

"Un număr parțial a fost identificat pe o secțiune a bucății găsite", în timp ce un alt "număr unic" atribuit de fabricant avionului corespunde aparatului companiei malaeziene, precizează ATSB.

Zborul MH370, prăbușit intenționat în ocean?

Un expert în accidente aviatice a afirmat, la sfârșitul lunii iulie, că zborul MH370 a fost prăbușit intenționat în Oceanul Indian.

"Cineva a pilotat avionul până la încheierea zborului (...) cineva a pilotat avionul înspre apă", a declarat Larry Vance, pentru postul de televiziune australian Canal 9.

Expertul a explicat că un fragment de aripă, un flaperon, descoperit anul trecut pe Insula Reunion și care a fost trimis în Franța pentru analiză, este dovada cea mai clară că aparatul a fost îndreptat intenționat către ocean.

"Un flaperon nu se poate activa singur, cineva trebuie să-l fi scos. Cineva (din cabină) trebuie să fi selectat comanda de activare a flaperonului", a mai spus Vance.

Tot în luna iulie, săptămânalul New York Magazine a dezvăluit, citând documente ale FBI, că pilotul avionului a realizat o simulare de zbor pe o rută asemănătoare celei pe care se crede că a îndreptat Boeing-ul 777 înainte de dispariția aeronavei în Oceanul Indian.

Alte stiri din Externe

Ultima oră