METODA INGENIOASĂ prin care doi hackeri ucraineni au câștigat 100 de milioane de dolari. "Este un atac cibernetic FĂRĂ PRECEDENT!"

13 Aug 2015
METODA INGENIOASĂ prin care doi hackeri ucraineni au câștigat 100 de milioane de dolari.
Mai mulți brokeri din SUA, Rusia și Franța, ajutați de doi hackeri ucraineni, au pus mâna pe fabuloasa sumă de 100 de milioane de dolari printr-o metodă catalogată de autorități "fără precedent". Schema folosită de infractorii cibernetici presupunea pătrunderea în calculatoarele mai multor companii precum PRNewswire, BusinessWire sau Marketwired, care se ocupă cu distribuirea comunicatelor de presă.
 
Astfel, hackerii aveau acces la informații importante, în special legate de câștigurile companiilor, înainte ca acestea să fie publice, date pe care le foloseau pentru a obține câștiguri ilicite pe bursă. În cinci ani, echipa de infractori a câștigat nu mai puțin de 100 de milioane de dolari, informează CNN Money.
 
"E ceva fără precedent în ceea ce privește spargerea calculatoarelor, dar și numărul de tranzacții ilicite, precum și profitul obținut. Hackerii furau comunicatele de presă și le transmiteau brokerilor cu care colaborau, în perioada în care acestea erau încărcate pe serviciul de distribuire până când erau date publicității. Ca rezultat, brokerii aveau un avantaj față de competitori, deoarece ei știau conținutul comunicatului de presă înainte ca acesta să fie făcut public. Rezultatele financiare ale unei companii influențează variațiile pe bursă”, a declarat președintele Comisia pentru Valori Mobiliare din SUA, Mary Jo White.
 
Cei doi hackeri din Ucraina, Ivan Turcinov și Oleksandr Ieremenko, au colaborat cu mai mulți brokeri din SUA, Rusia, Ucraina și Franța, cărora le ofereau o parte din banii câștigați ilegal.
 

Alte stiri din Externe

Ultima oră