Incident BIZAR, de Ziua Independenței SUA.
Ce MESAJ au transmis piloții ruşi americanilor, în 4 iulie. REACȚIA oficialilor NORAD

23 Iul 2015
Incident BIZAR, de Ziua Independenței SUA. <br />Ce MESAJ au transmis piloții ruşi americanilor, în 4 iulie. REACȚIA oficialilor NORAD
„Bună dimineaţa, piloţi americani. Suntem aici să vă felicităm cu ocazia Zilei Independenţei”, a fost mesajul transmis de piloţii ruşi americanilor pe data de 4 iulie, potrivit Comandamentului aerospaţial nord-american (NORAD), citat de CNN.
 
Mesajul a fost recepționat în momentul în care două bombardiere ruseşti Tu-95 au fost interceptate de avioane americane în apropiere de California.
 
Potrivit NORAD, piloţii ruşi au folosit un canal de comunicare de urgenţă pentru a trimite mesajul.
 
Un oficial al comandamentului aerospaţial nord-american nu a calificat incidentul drept „o ameninţare”, ci unul cu „potenţial destabilizator”, mai ales că apropierea celor două bombardiere ruseşti, cu capacități nucleare, nu fusese anunţată. 
 
Jurnaliștii americani susțin că acest incident este cu atât mai interesant pentru că în momentul în care avioanele rusești survolau coastele Californiei, Vladimir Putin vorbea la telefon cu Barack Obama, felicitându-l cu ocazia Zilei Independenței.

Alte stiri din Externe

Ultima oră